Vaření.czReceptySmetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Snadný recept na přípravu rýžového hlavního chodu s kuřecím masem a barevnou zeleninou.


4.338x
60 min

Ingredience

1 hrsthrášek
2 lžícemáslo
2 ksmrkev
400 grýže
0.5 sklenkybílé víno
2 lžíceolivový olej
320 gkuřecí prsa
2 lžícebílý jogurt
200 mlsmetana na vaření
1 kscibule bílá
1 hrnekpředvařené fazole

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

parmazán

Postup přípravy

Rýží na rizoto - parboiled propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži promícháme s máslem. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, promícháme se solí, pepřem a řeckým jogurtem a necháme odpočinout asi 30 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli osmažíme dozlatova a přidáme kuřecí kousky. Kousky masa osmažíme a podlijeme suchým vínem. Víno vyprchá a potom přidáme zeleninu bez fazolí. Podlijeme po troškách kuřecím vývarem a pomaličku vaříme do změknutí. Následně přidáme smetanu i fazole a provaříme. Ke směsi přidáme rýži, promícháme a odstavíme. Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou rozdělíme na porce a ještě horké posypeme strouhaným sýrem. Smetanové rizoto je výborné teplé.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena