Smetanové brambory s kuřecím masem

Recept na výborný oběd nebo večeři z jednoho pekáčku.


5.07x
60 min

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Kuřecí prsní řízky mírně naklepeme, posypeme grilovacím kořením na kuře a necháme chvilku odpočívat. Poté kuřecí maso na oleji zprudka z obou stran opečeme.

Na dno pekáčku vlijeme trochu výpeku z pánve od smažení masa, vyskládáme vrstvu pokrájených brambor, osolíme a posypeme kořením, které máme rádi - drcený kmín, majoránku nebo různé směsi na brambory. U nás se osvědčila směs farmářské brambory. Na brambory vyskládáme osmažené kuřecí maso a pokračujeme opět brambory, koření atd., dokud máme suroviny.

Pekáček přikryjeme alobalem a dáme na 30 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Mezitím si nastrouháme sýr, který smícháme s osolenou a opepřenou smetanou. Můžeme přidat i prolisovaný stroužek česneku. Jídlo odkryjeme, potřeme směsí smetany a sýra a dáme zpět do trouby zhruba na 20 minut. Až sýr nahoře zezlátne, máme hotovo.

Smetanové brambory s kuřecím masem podáváme s okurkovým, rajčatovým nebo jiným zeleninovým salátem.
user-icon

autor konrade


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanové brambory s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká