Recept na smetanovou omáčku připravenou s uzeným masem a listovým špenátem.
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
1 lžíce | vegeta |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
1 balení | špenát listový |
200 g | moravské uzené |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
jíška |
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, uzené maso nakrájíme na kostičky a opláchnutý špenát na kousky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené uzené maso a osmahneme. Dále přidáme listový špenát, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme špetku vegety. Základ na špenátovou omáčku podlijeme vodou a povaříme. Potom obsah v hrnci zalijeme smetanou, opět povaříme a nakonec lehce zahustíme jíškou. Smetanovou špenátovou omáčku ala Dočík podáváme s gnocchi, knedlíky nebo jinou přílohou podle chuti.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
autor Martin Dočekal
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena