Vaření.czReceptySmetanová omáčka k suššímu masu

Smetanová omáčka k suššímu masu

Recept na hustou smetanovou omáčku.


5.06x
30 min

Ingredience

1 kscibule
2 kelímkysmetana ke šlehání

podle chuti

sůl
šunka
oregano
žampiony
tvrdý sýr

podle potřeby

tuk na smažení

Postup přípravy

Základní omáčka je velmi jednoduchá, ale vyžaduje trochu trpělivosti. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi na trošce tuku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Na ni nalijeme 2 nebo i více smetan ke šlehání (podle počtu strávníků) a osolíme. A pak jen mícháme, dokud omáčka nezhoustne přibližně na hustotu majonézy. Během odpařování můžeme přidat podle chuti oregano, nakrájenou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr nebo nivu (potom nesolíme), žampiony apod. Fantazii se meze nekladou. Smetanová omáčka k suššímu masu je vhodná k opečeným masovým plátkům, kde nemáme šťávu.
user-icon

autor sorong.1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová omáčka k suššímu masu

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena