Směs do salátů

Míchanou zeleninu využijeme celoročně zejména při přípravě bramborového salátu nebo jako oblohu.


3.064x
60 min

Postup přípravy

Hrášek vyloupeme z lusků. Mrkev s celerem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Aby nám celer zůstal pěkně bílý, můžeme jej na chvilku dát do vody s několika kapkami octa a potom nechat okapat. Cibuli oloupeme a také pokrájíme na kostičky. Okurky opatrně očistíme jemným kartáčkem, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Nálev si připravíme svařením 1/2 litru vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, promícháme a krátce povaříme. Ve velké míse dobře promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85°C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uskladníme na tmavém, chladném místě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Směs do salátů

Zpět na recept
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena