Smažený králík v těstíčku

Jednoduše smažený králík v křupavém těstíčku. Recept na chutný oběd nebo večeři.


4.611x
60 min

Postup přípravy

Menší králičí kousky opláchneme a osušíme. Vymačkanou šťávu z citronu promícháme s olivovým olejem, solí, mletou pálivou paprikou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou marinádou vhodíme králičí kousky a rukama je dobře promícháme. Kousky masa přikryjeme a necháme hodinu v lednici.

V další míse rozšleháme vejce s olejem a pomalu přisypáváme prosátou hladkou mouku. Podle potřeby přiléváme světlé pivo tak, aby vzniklo těstíčko, ve kterém budeme obalovat masové kousky.

Na pánvi rozehřejeme olej. Králičí kousky vybereme z marinády, otřeme je a obalujeme ze všech stran v těstíčku. Králičí kousky vkládáme do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Po osmažení kousky králíka ukládáme na sací ubrousek.

Smažený králík v těstíčku je chutný s libovolnou bramborovou přílohou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený králík v těstíčku

Zpět na recept