Smažený hermelín se šunkou

Obyčejný obalovaný hermelín vás nechává chladné? Zkuste přidat šunku a budete se divit.


3.0670x
60 min
5×

Postup přípravy

Hermelín rozřízneme naplocho na dvě půlky, ale ne až do kraje, takže nám vznikne kapsa.

Kapsu opatrně rozevřeme, potřeme hořčicí, vložíme plátek šunky nebo salámu a opět přiklopíme, podle potřeby sepneme párátkem, ale obvykle stačí, když hermelín dobře obalíme.

Připravíme si trojobal, ve kterém sýry obalujeme v pořadí - mouka, vejce, strouhanka, vejce, strouhanka. Přebytečnou strouhanku opatrně oklepeme.

Rozpálíme si fritézu nebo v pánvi vyšší vrstvu oleje a sýry smažíme dozlatova. Pokud začnou vytékat, okamžitě je vytáhneme. Pokud chceme předejít tomu, aby vytekly, dáme je nachvilku vychladit do lednice.

Hotové hermelíny ihned podáváme. Příloha záleží na chuti a fantazii.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený hermelín se šunkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena