Smaženina z tofu

Recept na chuťově moc dobře připravené tofu - marinované v sójové omáčce a sherry, smažené s mrkví, zázvorem, houbami, fazolovými lusky a mladou cibulkou.


3.0718x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sojovku, sherry, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Tofu nakrájíme na kousíčky a touto marinádou zalijeme, necháme alespoň 15 minut odležet. Poté scedíme a marinádu uchováme.

Zeleninu a houby očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Čekanku rozpůlíme a rozdělíme na listy. Fazolové lusky slijeme z nálevu.

Ochucené tofu osmažíme na troše rozpáleného oleje a po cca 2 minutách vyndáme. Na výpeku osmažíme mrkev a zázvor, po chvilce přidáme houby a cibulky, nakonec fazolové lusky a čekanku a smažíme asi minutu. V tuto chvíli přidáme zpátky tofu, zalijeme marinádou a vaříme na prudkém ohni, dokud se všechna tekutina nevypaří.

Smaženina z tofu nejlépe chutná s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smaženina z tofu

Zpět na recept