Smaženina z tofu

Recept na chuťově moc dobře připravené tofu - marinované v sójové omáčce a sherry, smažené s mrkví, zázvorem, houbami, fazolovými lusky a mladou cibulkou.


3.0718x
30 min

Ingredience

1 ksčekanka
4 ksmrkev
3 lžícesherry
250 gtofu
250 ghouby šitake
3 lžícesójová omáčka
8 ksjarní cibulka
250 gsterilované fazolové lusky

podle chuti

česnek
sůl
zázvor
mletý pepř

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme sojovku, sherry, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Tofu nakrájíme na kousíčky a touto marinádou zalijeme, necháme alespoň 15 minut odležet. Poté scedíme a marinádu uchováme.

Zeleninu a houby očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Čekanku rozpůlíme a rozdělíme na listy. Fazolové lusky slijeme z nálevu.

Ochucené tofu osmažíme na troše rozpáleného oleje a po cca 2 minutách vyndáme. Na výpeku osmažíme mrkev a zázvor, po chvilce přidáme houby a cibulky, nakonec fazolové lusky a čekanku a smažíme asi minutu. V tuto chvíli přidáme zpátky tofu, zalijeme marinádou a vaříme na prudkém ohni, dokud se všechna tekutina nevypaří.

Smaženina z tofu nejlépe chutná s rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smaženina z tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena