Smažené zelné krevety

Maličké karbanátky z krevet a kysaného zelí, které jsou smažené na oleji a podávané s jarní cibulkou a oříšky. Vyzkoušejte zajímavý recept.


3.0708x
35 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vymačkané zelí smícháme s krevetami, škrobem, žloutky, kari kořením, pepřem a solí. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Směs rozdělíme na menší části, asi jako na karbanátky, a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem. Smažené zelné krevety odkládáme na papírovou utěrku.

Smažené zelné krevety ozdobíme nasekanými burskými oříšky a jarní cibulkou a před podáváním je přelijeme oříškovým olejem a sójovou omáčkou. Smažené zelné krevety ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené zelné krevety

Zpět na recept