Smažené zelné krevety

Maličké karbanátky z krevet a kysaného zelí, které jsou smažené na oleji a podávané s jarní cibulkou a oříšky. Vyzkoušejte zajímavý recept.


3.0708x
35 min

Ingredience

3 ksvejce
100 garašídy
200 gkysané zelí
150 gloupané krevety

podle potřeby

olej
škorobová moučka

podle chuti

sůl
mletý pepř
kari koření
sójová omáčka
jarní cibulka
ořechový olej

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vymačkané zelí smícháme s krevetami, škrobem, žloutky, kari kořením, pepřem a solí. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Směs rozdělíme na menší části, asi jako na karbanátky, a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem. Smažené zelné krevety odkládáme na papírovou utěrku. Smažené zelné krevety ozdobíme nasekanými burskými oříšky a jarní cibulkou a před podáváním je přelijeme oříškovým olejem a sójovou omáčkou. Smažené zelné krevety ihned podáváme.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené zelné krevety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena