Smažené vepřové medailonky

Vyzkoušejte chutný recept na smažené medailonky z vepřové panenky, který je vhodný i pro slavnostní štědrovečerní večeři.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na špalíky silné asi 3 cm. Každý kousek masa na řezu zlehka rukou naklepeme a osolíme. Připravíme si trojobal. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se špetkou soli a pepře. Vejce prošleháme se smetanou a hořčicí.

Špalíčky panenky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Potom medailonky osušíme na ubrousku a uchováme na teple.

Smažené vepřové medailonky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu. Jako přílohu zvolíme klasický bramborový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené vepřové medailonky

Zpět na recept