Smažené vepřové medailonky

Vyzkoušejte chutný recept na smažené medailonky z vepřové panenky, který je vhodný i pro slavnostní večeři.


4.25x
45 min

Ingredience

0.3 lžičkyplnotučná hořčice
1 lžícesmetana ke šlehání
600 gvepřová panenka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

trojobal

1 ksvejce
hladká mouka
bílá strouhanka

příloha

citron

podle potřeby

řepkový olej na smažení

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na špalíky silné asi 3 cm. Každý kousek masa na řezu zlehka rukou naklepeme a osolíme. Připravíme si trojobal. Hladkou mouku prosejeme a promícháme se špetkou soli a pepře. Vejce prošleháme se smetanou a hořčicí. Špalíčky panenky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě řepkového oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty dozlatova. Potom medailonky osušíme na ubrousku a uchováme na teple. Smažené vepřové medailonky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu. Jako přílohu zvolíme klasický bramborový salát.


Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem


Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.


Recept


Jak správně smažit řízky


Po přečtení tohoto titulku se asi každá žena a i leckterý muž vaření znalý ironicky pousměje. Ale v praxi je tomu tak, že existuje skutečně velký rozdíl mezi řízkem a řízkem. Řízky mohou být tvrdé a gumové, nebo chutné a křehké. Cílem je pochopitelně druhá varianta, proto vám zkusíme prozradit pár fíglů, jak na to.


Jak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené vepřové medailonky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena