Smažené tuňákové placičky

Smažené placičky z konzervovaného tuňáka podáváme s majonézovou omáčkou s bazalkovým pestem a pečivem.


4.723x
25 min

Postup přípravy

Tuňáka necháme okapat. Petrželku omyjeme a usekáme.

Připravíme si omáčku. Smícháme majonézu, zakysanou smetanu a bazalkové pesto. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.

Do mísy vložíme tuňáka, kterého rozmělníme vidličkou. Přidáme usekanou petrželku, majonézu, strouhanou housku a vše spojíme v těsto. Z této směsi uvoříme rukama malé placičky, které usmažíme na oleji dorůžova.

Smažené tuňákové kuličky podáváme jako chuťovku, při nejrůznějších příležitostech. Vhodnou přílohou je majonézová omáčka s pestem a pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené tuňákové placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká