Trochu pracnější a náročnější příprava na výborné smažené koule s kuřecí nádivkou. Inspirace receptu z čínské kuchyně po našem.
4-6 stroužků | česnek |
40 g | parmazán |
30-40 g | čerstvý zázvor |
350 g | rýže kulatozrnná |
2 ks | malá šalotka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
podle chuti | |
sůl | |
trojobal | |
vejce | |
hladká mouka | |
nastrouhaná houska | |
náplň | |
1 hrst | petrželová nať |
4 ks | kuřecí stehno |
1 ks | chilli paprička |
Nejdříve si připravíme masovou náplň. Kuřecí stehna omyjeme a v menším množství osolené vody podusíme doměkka. Pak maso zbavíme kůže, vykostíme a jemně usekáme. Očištěnou chilli papriku zbavíme jadérek a spolu s opranou petrželovou natí velmi jemně usekáme. Vše promícháme s masem, spojíme několika kapkami oleje a podle chuti osolíme. Masovou náplň necháme v chladu rozležet. Mezitím si připravíme ochucenou rýži. Kulatozrnnou rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Čerstvý zázvor, stroužky česneku a šalotky oloupeme, usekáme nadrobno a necháme zpěnit na větším množství oleje. Jakmile se všechny vůně uvolní, přisypeme rýži a restujeme tak dlouho, dokud se rýže nezačne přichytávat na dno. Pak přilijeme asi naběračku vývaru a za stálého míchání a postupného přilévání vývaru udusíme rýži doměkka. Nakonec ji promícháme se strouhaným parmazánem a ještě teplou můžeme začít plnit masem. Rýže by měla být trochu lepivá, abychom z ní mohli tvarovat koule. Z vlažné rýžové hmoty velkou lžící utvoříme placičky, do jejich středu klademe masovou náplň a mokrýma rukama (nebo pomocí folie) tvoříme koule, které necháme zcela vychladnout. Vychladlé plněné rýžové koule obalíme v trojobalu a smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Na smažení je vhodný fritovací hrnec. Usmažené rýžové koule s kuřetem rozdělíme na porce a podáváme s pikantními omáčkami a zeleninovým salátem.
Videorecept: Milujete asijskou kuchyni? Smažená rýže inspirovaná Thajskem vás nezklame
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena