Smažené rýžové koule s kuřetem

Trochu pracnější a náročnější příprava na výborné smažené koule s kuřecí nádivkou. Inspirace receptu z čínské kuchyně po našem.


4.715x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme masovou náplň. Kuřecí stehna omyjeme a v menším množství osolené vody podusíme doměkka. Pak maso zbavíme kůže, vykostíme a jemně usekáme. Očištěnou chilli papriku zbavíme jadérek a spolu s opranou petrželovou natí velmi jemně usekáme. Vše promícháme s masem, spojíme několika kapkami oleje a podle chuti osolíme. Masovou náplň necháme v chladu rozležet.

Mezitím si připravíme ochucenou rýži. Kulatozrnnou rýži vypereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Čerstvý zázvor, stroužky česneku a šalotky oloupeme, usekáme nadrobno a necháme zpěnit na větším množství oleje. Jakmile se všechny vůně uvolní, přisypeme rýži a restujeme tak dlouho, dokud se rýže nezačne přichytávat na dno. Pak přilijeme asi naběračku vývaru a za stálého míchání a postupného přilévání vývaru udusíme rýži doměkka. Nakonec ji promícháme se strouhaným parmazánem a ještě teplou můžeme začít plnit masem. Rýže by měla být trochu lepivá, abychom z ní mohli tvarovat koule.

Z vlažné rýžové hmoty velkou lžící utvoříme placičky, do jejich středu klademe masovou náplň a mokrýma rukama (nebo pomocí folie) tvoříme koule, které necháme zcela vychladnout. Vychladlé plněné rýžové koule obalíme v trojobalu a smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Na smažení je vhodný fritovací hrnec.

Usmažené rýžové koule s kuřetem rozdělíme na porce a podáváme s pikantními omáčkami a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené rýžové koule s kuřetem

Zpět na recept