Smažené plantains

Nigerijský recept vhodný jako předkrm či příloha k pikantním omáčkám z Afriky nejen k nim.


4.29x
10 min

Ingredience

2 ksplantains

na obalení

1 špetkasůl
2 ksvejce

podle potřeby

olivový olej na smažení

Postup přípravy

Plantains (banány) - zbavíme slupky a podélně rozkrájíme. Můžeme je ještě přepůlit či nakrájet na kolečka. Vejce rozklepneme do misky a lehce osolíme. Do připravené směsi smočíme banány a dáme je smažit na palmový olej či olivový olej do zhnědnutí. Pak dáme smažené plantains na papírový ubrousek okapat. Smažené plantains podáváme s pikantní omáčkou či jíme jen tak. Rozhodně je podáváme teplé. Je to velice dobré a rychlé jídlo a v kombinaci pikantního dipu či omáčky je to opravdu úžasné.
user-icon

autor tinuke

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené plantains

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Africká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena