Smažené noky z ementálu

Noky z ementálu je skvělá příloha k dušené zelenině.


3.0104x
30 min

Postup přípravy

Nejdřív si nastrouháme ementál najemno.

Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zlehka zamícháme nastrouhaný sýr a směs podle chuti osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej nebo tuk. Lžící tvarujeme z těsta noky a obalujeme je ve strouhance. Obalené noky z ementálu vložíme do rozehřátého oleje a ze všech stran je smažíme dozlatova.

Zlatavě smažené noky z ementálu zdobíme petrželkou.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené noky z ementálu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.