Smažené kapří kousky s kari omáčkou

Recept na smažená kapří sousta s chutí česneku bude vítanou teplou chuťovou při nejrůznějších oslavách. Pokrm výborně chutná se studenou jemně pikantní kari omáčkou.


4.610x
45 min

Postup přípravy

Vykostěné kapří filety bez kůže omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm velké. Česnek prolisujeme a spolu se solí, pepřem a citronovou šťávou promícháme s rybou. Naložené kapří kousky necháme v chladu několik hodin odležet.

Pak kousky kapra obalíme v klasickém trojobalu s tím, že do mouky vmícháme asi 1 lžičku sladké papriky. Smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje dozlatova.

Studenou kari omáčku připravíme promícháním majonézy s hořčicí, zakysanou smetanou a kari kořením.

Smažené kapří kousky s chutí česneku podáváme teplé se studenou kari omáčkou a čerstvým pečivem.

Jak kapra zbavit kostí? Poradíme vám!

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené kapří kousky s kari omáčkou

Zpět na recept