Smažené kalamáry

Kalamáry obalované v těstíčku, osmažené a jemně pokapané citronem si zamiloval můj syn na dovolené v Bulharsku. Snad zachutnají i vám.


4.731x
35 min
4×

Postup přípravy

Mražené kalamáry rozložíme na utěrku a necháme je při pokojové teplotě povolit. Vymícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem. Do pánve s vyším okrajem nalijeme větší množství oleje a rozpálíme ho. Kalamáry po jednom obalujeme v těstíčku a "vhazujeme" do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Kalamáry smažíme z každé strany 2 - 3 minuty do zezlátnutí. Usmažené kalamáry klademe na papírové utěrky, které z nich vysají přebytečný olej. Smažené kalamáry rozdělíme na talíře a jednotlivé porce si podle chuti pokapeme citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou hranolky, tatarka a zeleninová obloha nebo zeleninový salát.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené kalamáry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bulharská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena