Olihně na grilu

Nebojte se nových chutí a vyzkoušejte recept na grilované olihně neboli kalamáry, který příjemně zpestří váš letní jídelníček.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Kalamáry jsou výtečnou pochoutkou přímořských kuchyní. Kalamáry označují tepelně upravené olihně, hbité hlavonožce s torpédovitým tvarem těla, které se před nepřítelem kryjí vypouštěním barviva.  Koupené olihně jsou již očištěné a zbavené barviva, před přípravou je jen omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.

Připravíme si marinádu z těchto ingrediencí - česnek, tymián, sůl, pepř, olivový olej. Olihně ponoříme do marinády a necháme v ní odpočívat po dobu zhruba třiceti minut.

Poté grilujeme na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi, zhruba dvě minuty z každé strany, Pro lepší manipulaci můžeme předem nabodnout jako špíz. 

Těsně před podáváním přelijeme na talíři marinádou nebo citronovou šťávou. Olihně (kalamáry) na grilu podáváme s čerstvým salátem, výtečné jsou také se zeleninou vařenou na páře.

Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte

Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.

Mořské plody

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Olihně na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena