Salát z olihní

Pochoutka z plodů moře se zeleninou. podrobný návod jak zpracovat olihně a připravit z nich skvělý salát.


3.0669x
90 min

Postup přípravy

Z olihní vytáhneme hlavy a chapadla, odstraníme vnitřnosti. Hlavy oddělíme od chapadel a vyhodíme. Ze středu chapadel odstraníme zobák.


Z těl vytáhneme tenké, průsvitné žábry. Těla opláchneme tekoucí studenou vodou a prsty z nich odstraníme tenkou šedou blanku. Nakrájíme je na kousky silné asi 1 cm. Chapadla opláchneme.


Citronovou šťávu smícháme v míse s olivovým olejem. Petrželku a bílé části jarních cibulek nadrobno nakrájíme a spolu s rajčaty přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a zamícháme.


V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme olihně a znovu přivedeme k varu.


Jakmile se voda začne vařit, olihně vyjmeme a přidáme do mísy s rajčatovou směsí. Všechny suroviny opatrně promícháme. Olihně necháme zcela vychladnout. Salát přikryjeme a uložíme na 6 hodin nejlépe do chladničky.


Na mísu upravíme listy čekanky radicchio, přidáme nakrájené čili papričky a případně kapary nebo černé olivy. Na listy upravíme salát z olihní, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Salát z olihní

Zpět na recept