Smažené cuketové placky s parmazánem

Další z cuketových receptů. Tentokrát poctivě smažené placičky vylepšené parmazánem.


4.012x
45 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
2 ksvejce
700 gcuketa
1 hrstparmazán
1 lžíceolivový olej
1 hrsthladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

čerstvě mletý barevný pepř

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu. Poté ji důkladně vymačkáme. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy. Připravenou cuketu promícháme s ostatními surovinami - najemno nastrouhaným parmazánem, prosátou hladkou moukou, prolisovaným česnekem, vejci, lžící olivového oleje a trochou pepře. Směs na cuketové placičky dobře promícháme. Ze směsí odebíráme vždy vrchovatou lžíci, vkládáme do rozehřátého oleje a zploštíme na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. Smažené cuketové placky s parmazánem podáváme se zeleninovým pyré jako hlavní chod, ale jsou dobré i studené jen tak jako chuťovka.


Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou


Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.


Nejlepší


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené cuketové placky s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká