Smažené cuketové placky s parmazánem

Další z cuketových receptů. Tentokrát poctivě smažené placičky vylepšené parmazánem.


4.012x
45 min
1×

Postup přípravy

Cuketu omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu osolíme a necháme pustit vodu. Poté ji důkladně vymačkáme. Budeme potřebovat 700 g čisté váhy.

Připravenou cuketu promícháme s ostatními surovinami - najemno nastrouhaným parmazánem, prosátou hladkou moukou, prolisovaným česnekem, vejci, lžící olivového oleje a trochou pepře. Směs na cuketové placičky dobře promícháme.

Ze směsí odebíráme vždy vrchovatou lžíci, vkládáme do rozehřátého oleje a zploštíme na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Smažené cuketové placky s parmazánem podáváme se zeleninovým pyré jako hlavní chod, ale jsou dobré i studené jen tak jako chuťovka.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené cuketové placky s parmazánem

Zpět na recept