Smažené cukeťáčky

Snadný způsob, jak zpracovat cuketu a pochutnat si.


4.414x
45 min
4×

Postup přípravy

Středně velkou cuketu oloupeme, zbavíme jádřince a nahrubo nastrouháme.

Nastrouhanou cuketu položíme na cedník a prosolíme, necháme vypotit asi 30 minut. Zbývající šťávu ještě pečlivě vymačkáme a vzniklou hmotu vložíme do mísy.
Přidáme 6 - 8 lžic polohrubé mouky a hrst ovesných vloček. Přimícháme vejce a okořeníme. Na okořenění použijeme asi 2 hrsti sušené majoránky, mletý černý pepř, sůl podle potřeby a prolisujeme stroužek česneku. Vymícháme hustší těstíčko.

Na pánvi s rozehřátým olejem smažíme z těsta malé placičky. Cukeťáčky smažíme dozlatova.

Smažené cukeťáčky podáváme podle chuti.
user-icon

autor linhj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené cukeťáčky

Zpět na recept