Smažené béleše

Recept na chutný smažený moučník z kynutého těsta.


4.69x
45 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksžloutek
0.5 kostkykvasnice
2 lžícecukr krystal
500 gpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko
50 grostlinný tuk

na ozdobu

marmeláda
60 gcukr moučka
1 ksměkký tvaroh
švestková povidla

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Z kvasnic, vlažného mléka a cukru krystal vytvoříme kvásek, který necháme nabobtnat. Nabobtnalý kvásek vlijeme do mísy s moukou, solí, žloutky a rozpuštěným rostlinným tukem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy. Zakryjeme jej utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 2 hodiny. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vytvoříme z něj asi 24 malých bochánků. Ty necháme opět chvíli nakynout. Z bochánků vytvoříme placičky, které mají o něco širší okraj než střed. Poté placičky smažíme v oleji z obou stran. Samotné smažení je velmi rychlé! Po usmažení béleše potřeme marmeládou či povidly a ozdobíme kopečkem tvarohu s moučkovým cukrem či šlehačkou.
user-icon

autor Sikina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažené béleše

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena