Smažené batátové koule Kachori

Vyzkoušejte recept na chuťovku inspirovanou indickou kuchyní. Smažené bramborové koule z batátů plníme treskou a podáváme s kořeněnou pikantní omáčkou.


4.515x
60 min

Ingredience

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl

těsto

1 ksvejce
120 ghladká mouka
2 lžícekukuřičný škrob
600 gbílé batáty

náplň

0.5 ksšalotka
1 špetkamletý koriandr
250 grybí filé (treska)
1 ksnať jarní cibulky
0.5 lžičkydrcený římský kmín

omáčka

1 lžícečerstvý koriandr
250 gkrémová zakysaná smetana
chilli vločky
1 lžičkaostrá chilli omáčka

Postup přípravy

Připravíme si náplň. Tresku necháme rozmrazit a nakrájíme na kousky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo se lžičkou olivového oleje, na kterém necháme zpěnit římský kmín a vmícháme šalotku. Vše krátce orestujeme a přidáme nakrájenou tresku, mletý koriandr, jarní cibulku, sůl a pepř a směs podusíme tak, aby vznikla hladká jemná hmota. Náplň necháme vychladnout.

Připravíme se těsto. Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a na páře uvaříme doměkka. Měkké brambory rozmačkáme nebo prolisujeme, smícháme se lžičkou oleje, kukuřičným škrobem, hladkou moukou a vejcem. Ze směsi vypracujeme hladké a nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme v ruce placičky, plníme treskou a tvarujeme do koulí. Plněné koule obalíme v kukuřičném škrobu a smažíme při střední teplotě ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Kachori necháme na ubrousku okapat.

Připravíme si pikantní omáčku. Zakysanou smetanu promícháme se lžičkou chilli omáčky, chilli vločkami a čerstvě nasekaným koriandrem. Omáčku osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Smažené batátové koule Kachori podáváme s pikantní omáčkou a čerstvou zeleninou jako teplou chuťovku.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené batátové koule Kachori

Zpět na recept