Klobásy obalené v mouce smažíme v oleji a podáváme s kaší nebo bramborem. V některých rodinách se bílá klobása připravuje dokonce i na Vánoce. Klobásu můžeme obalovat i v trojobalu.
Hodnocení
4.8
/ 5 (624x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Olej80 g
Vývar150 ml
Hladká mouka NaN -
Vinná klobása600 g
Postup přípravy
Vinnou klobásu rozdělíme na porce, zatočíme, upevníme špejlí.
Šneky obalíme v mouce a v oleji klobásu opékáme z obou stran dozlatova.
Před dopečením podlijeme klobásy trochou vývaru a na talíři je šťávou poléváme.
Dobrý den, prosím o názor.... smažila jsem klobásu na stupeň 5 ze stupnice 1-9. přišlo mi, že to na ni bylo moc. jaká je optimální doba usmažení do "zlatova" nebo optimální stupeň? Děkuji.
Monika
Komentář k receptu Smažená vinná klobása
Tedy to by mne nenapadlo opláchnout upečenou klobásu nebo cokoliv opečeného. Ale i další čtení stálo za to... posypat podravkou zeleninu na přílohu...
kabinkar
Oplachovat klobasu?
Teda to slysim prvne, ze se daji usetrit kalorie tim, ze klobasu oplachnu... Nastesti mi staci vynechat pecivo a prilohy = sacharidy a mam vyhrano. V zajmu zachovani chuti, maso zasadne neoplachuji :)
tyv
docela se to povedlo, i kdyz konec ... nic moc, vyvar nebyl po ruce, ale to by se dalo, nicmene v zajmu zniceni kalorii jsem osmazenou klobasu rychle oplachla a tim ztratila veskerou "krupavost" ... jist se dala, ale priste uz to neudelam. A jako priloha byla na masla udelana mrazena zelenina posypana podravkou a celkove se to cele dalo docela dobre snist :)
Spirkov
klobása
Fotečka a už mám hlad.Naštěstí mám vinnou klobásku doma,hned vyzkouším.
Zajímavé komentáře
Stupeň smažení
Komentář k receptu Smažená vinná klobása
Oplachovat klobasu?
klobása