Smažená dýně hokaido

Řízky z dýně hokaido podle jednoduchého receptu.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed se semínky a zbytek dýně nakrájíme na hrubší plátky (měsíčky).

Dýni pak v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Stačí 8 - 10 minut, dýně je rychle měkká. Povařenou dýni scedíme a necháme osušit.

Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Vmícháme také nadrobno nasekanou petrželku. Do dalších misek si připravíme hladkou mouku a jemnou strouhanku.

Dýňové měsíčky obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Obalenou dýni smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Smažená dýně hokaido nejlépe chutná s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená dýně hokaido

Zpět na recept