Slovenský šoulet

Recept na tradiční sobotní židovské jídlo.


4.584x
120 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
600 gfazole
250 gkroupy
150 ghusí sádlo
800 guzené hovězí

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Den předem si namočíme do většího množství vody fazole nebo hrách. Druhý den je uvaříme. V druhém hrnci si uvaříme doměkka kroupy a ve třetím si téměř doměkka uvaříme uzené skopové, hovězí, husí nebo jiné maso. Cibuli očistíme a nasekáme. Česnek utřeme se solí. Na sádle opražíme cibuli, česnek se solí a přidáme kroupy a fazole. Lehce směs osolíme, okořeníme a přilijeme vývar z masa. Maso nakrájíme na porce. Do hliněného pekáče nebo mísy z varného skla dáme směs krup a fazolí s masem. Slovenský šoulet dáme zapéct do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Takto připravený šoulet je košér.
user-icon

autor JozefJ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenský šoulet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena