Vaření.czReceptyTradiční židovský šoulet

Tradiční židovský šoulet

Tradiční a známý recept ze židovské kuchyně.


4.714x
160 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 ksvejce
1 sklenicecibule
0.3 balíčkukroupy
1 kghovězí maso
500 gčervené fazole
3 lžícehusí sádlo

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Do hrnce dáme fazole a kroupy. Kroupy použijeme střední nebo velké. Vložíme maso vcelku, omytá vajíčka, cibuli i česnek v slupce. Maso můžeme i namíchat - kuřecí, kachní či telecí. Přidáme červenou papriku, pepř, sůl a husí nebo kachní sádlo. Vše zalijeme vodou. Hrnec zakryjeme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C. Šoulet zvolna pečeme asi 2 - 2,5 hodiny. Vejce můžeme uprostřed pečení vyjmout. Pokud jsou fazole a maso měkké dřív, můžeme šoulet z trouby vyndat. Měkké maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat. Tradiční židovský šoulet podáváme s nakrájeným vajíčkem. Jako příloha se hodí sladkokyselé okurky či červená řepa.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tradiční židovský šoulet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena