Slovenské jarabice

Recept na hovězí ptáčky na víně podávané s rýží.


4.58x
120 min
1×

Ingredience

50 gslanina
2 lžícemáslo
1 kscibule
2 lžičkycukr krystal
4 kuličkynové koření
4 lžícečervené víno
600 ghovězí zadní
4 kuličkycelý pepř
100 gkořenová zelenina
1 kssterilovaná okurka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka
voda na podlití

Postup přípravy

Hovězí plátky ubrouskem utřeme a pořádně naklepeme. Osolíme, opepříme a pevně smotáme na válečky. Slaninu si nakrájíme na nudličky a válečky prošpikujeme. Očistíme mrkev, petržel, celer a nastrouháme nahrubo. Na másle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme zeleninu a masové válečky. Přidáme koření, pokrájenou kyselou okurku, mírně podlijeme vodou a dusíme. Měkké jarabice na chvíli vyndáme na talíř. Šťávu zaprášíme, vlijeme víno, přecedíme a zeleninu propasírujeme. Krystalový cukr opražíme na karamel, rozvaříme v trošce vody a přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme. Slovenské jarabice dáme zpět a už jen krátce prohřejeme. Slovenské jarabice můžeme podávat třeba s rýží.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenské jarabice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena