Slovenské halušky

Jednoduchá a chutná bramborová příloha, kterou snadno připravíme podle osvědčeného receptu.


3.211x
60 min

Ingredience

1 kscibule
100 gniva
250 gbrynza

podle potřeby

olej

těsto

1 špetkasůl
1 kgbrambory
0.75 kgpolohrubá mouka
1 ksvejce (M)

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, přidáme vejce a mouku (asi 3/4 kg). Když bude těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Lžící vykrajujeme menší kousky a zavaříme je ve vroucí vodě. Vaříme asi 5 minut. Když jsou halušky hotové, vyplavou nahoru. Po uvaření je necháme v nádobě odležet. Mezitím cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Potom přidáváme rozdrobenou brynzu a nivu. Když je směs tekutá, polijeme s ní halušky a pořádně promícháme. Slovenské halušky ihned podáváme jako hlavní chod.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenské halušky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena