Slovácké dušené roštěnky

Vynikající verze receptu ze Slovácka.


4.724x
75 min

Postup přípravy

Roštěnky na okrajích nakrojíme, aby se nekroutily. Osolíme a mírně opepříme.

Pracovní prkénko hojně posypeme nastrouhanou houskou, na kterou položíme roštěnky. Ty posypeme i svrchu nastrouhanou houskou a paličkou na maso pak strouhanku do každé roštěnky dobře zaklepeme. Maso musí být strouhankou zcela obalené. Potom roštěnky omočíme v rozšlehaných vejcích a vložíme do horkého tuku.

Z obou stran dorůžova osmažené roštěnky naskládáme do pekáčku, mírně podlijeme šťávou a tukem ze smažení, přilijeme vývar nebo vodu tak, aby roštěnky byly zcela zakryté, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme doměkka.

Slovácké dušené roštěnky podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácké dušené roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká