Vaření.czReceptySlovácká svatební svíčková

Slovácká svatební svíčková

Další recept z těch svatebních.


4.644x
0

Ingredience

50 gcukr
100 gslanina
sůl
1 plátekmáslo
0.5 dlocet
2 dlmléko
100 gtuk
200 gcibule
tymián
hořčice
100 gcitron
nové koření
1 dlbílé víno
100 ghladká mouka
celý pepř
200 gkořenová zelenina
1 kgmaso hovězí zadní
2.5 dlsmetana 33%

Postup přípravy

Maso opláchneme, osušíme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do kamenného hrnce. Druhý den svaříme vodu s polovinou dávky cibule pokrájené na kolečka, kořením a 2 - 3 plátky citronu a octem. Necháme vychladnout a slijeme na maso do hrnce a dobře uzavřeme. V mořidle musí maso ležet aspoň týden (v chladnu). Po uplynutí této doby nakrájíme očištěnou kořenovou zeleninu na plátky (100 g mrkev, 50 g petržel, 50 g celer), 1 mrkev odložíme, a zbylou pokrájenou cibulí osmahneme na jedné polovině tuku, přidáme trochu cukru, lžičku hořčice a osmažíme. Maso prošpikujeme 2/3 slaniny, opečeme na zelenině a zalijeme mořidlem. Po přijití do varu dusíme pod poklicí v troubě. Během dušení maso obracíme a podléváme mořidlem. Měkké maso vyjmeme, do mléka a smetany nasypeme hladkou mouku, zakvedláme a vlijeme do vroucí šťávy. Necháme nejméně 30 minut vařit a podle potřeby dochutíme vínem, solí a cukrem. Zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky, odloženou mrkev nastrouháme najemno a spolu na kousku másla orestujeme. Orestované maso vložíme do přecezené a propasírované omáčky. Slováckou svatební svíčkovou ocení každý host.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácká svatební svíčková

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena