Slovácká kapustnica

Slovácká verze známého receptu na kapustnicu ze Slovenska.


4.642x
45 min
1×

Ingredience

20 gtuk
40 gmouka
1 hrstsušené houby
2.5 dlkyselé mléko
1.25 lnálev z kysaného zelí

podle chuti

10 gcukr
sůl
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z tuku a mouky si vysmahneme světlou jíšku a dáme ji stranou. Nálev z kysaného zelí dáme vařit s kořením a sušenými houbami. Vaříme, až houby změknou. Pak vše zahustíme jíškou a povaříme. Pak polévku odstavíme. Nakonec slováckou kapustnicu zjemníme kyselým mlékem. Slováckou kapustnicu podáváme s čerstvým pečivem. Do kapustnice můžeme podle chuti přidat uzeninu a brambory.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácká kapustnica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena