Slezský hruškový koláč

Jednoduchý koláč s hruškovými povidly a drobenkou.


4.380x
60 min
4×

Ingredience

sůl
4 ksvejce
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
200 gtuk na pečení

drobenka

50 gcukr moučka
80 gpolohrubá mouka
50 gtuk (olej)

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

náplň

1 sklenkahrušková povidla

Postup přípravy

Žloutky utřeme s oběma druhy cukry a rozměklým tukem do pěny. Vmícháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli a nakonec prosátou mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a předpečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Na drobenku smícháme tuk s moukou a cukrem. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, ihned na něj rozetřeme hrušková povidla (viz. Moje hrušková povidla) a posypeme je drobenkou. Dopékáme při 180 °C dalších 20 minut. Slezský hruškový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem. Hrušková povidla můžeme nahradit na plátky nakrájenými hruškami, zakápnutými citronovou šťávou a posypanými vanilkovým cukrem.

Parádní recepty z dozrávajících hrušek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezský hruškový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena