Slezský hruškový koláč

Jednoduchý koláč s hruškovými povidly a drobenkou.


4.379x
60 min
4×

Postup přípravy

Žloutky utřeme s oběma druhy cukry a rozměklým tukem do pěny. Vmícháme do tuha vyšlehané bílky se špetkou soli a nakonec prosátou mouku.

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy a předpečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Na drobenku smícháme tuk s moukou a cukrem.

Předpečený koláč vyjmeme z trouby, ihned na něj rozetřeme hrušková povidla (viz. Moje hrušková povidla) a posypeme je drobenkou. Dopékáme při 180 °C dalších 20 minut.

Slezský hruškový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.

Hrušková povidla můžeme nahradit na plátky nakrájenými hruškami, zakápnutými citronovou šťávou a posypanými vanilkovým cukrem.

Parádní recepty z dozrávajících hrušek

user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezský hruškový koláč

Zpět na recept