Slezská chlebjanka

Jednoduchá ranní polévka pro flámující tatínky. Prozíravé maminky ji uvařily už večer a ráno jenom rychle provařily.


3.218x
30 min

Postup přípravy

Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno. Česnek prolisujeme a utřeme se solí. Starší chléb nakrájíme na kostky. Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme.

V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou slaninu. Po chvíli přidáme cibuli a necháme ji na rozpáleném tuku zesklovatět. Vsypeme chléb a smažíme, až chléb nasaje mastnotu a zhnědne. Směs podlijeme asi 1 dl piva, krátce promícháme a zalijeme vodou. Poté přidáme česnek utřený se solí, může být i jemně nasekaný nebo pasírovaný. Nakonec přidáme strouhanou zeleninu.

Slezskou chlebjanku už jen povaříme, dochutíme a můžeme podávat.
user-icon

autor ika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezská chlebjanka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká