Slezská drožďová pomazánka

Recept na klasickou drožďovou pomazánku, která pomáhá v období chřipek. Pomazánka je díky vitamínu B také výborná proti oparům.


4.8118x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

V hlubší pánvi rozpustíme čtvrtku másla nebo sádla a vsypeme cibuli, osolíme a osmažíme dorůžova. Kdo má rád uzeniny, může na cibuli osmažit hrubě nastrouhaný měkký salám a potom přidat droždí.

Do pánve rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit, mícháme a smažíme, až začne měnit barvu a trošku se srážet. Okořeníme drceným česnekem, kmínem, čerstvě mletým pepřem a mletou paprikou (sladkou i ostrou). Nakonec vmícháme vejce, ale počet vejcí záleží na počtu strávníků. Nakonec drožďovou pomazánku podle chuti osolíme.

Slezská drožďová pomazánka se může jíst horká s čerstvým chlebem, posypaná nasekanou pažitkou nebo řeřichou a ozdobená kolečky rajčat a papriky. Pomazánka je výborná i za studena s čerstvým pečivem nebo rozpečenou bagetou. V uzavřené skleničce nebo misce s víčkem můžeme pomazánku uchovávat i několik dní v chladničce
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slezská drožďová pomazánka

Zpět na recept