Vaření.czReceptySlezská drožďová pomazánka

Slezská drožďová pomazánka

Recept na klasickou drožďovou pomazánku, která pomáhá v období chřipek. Pomazánka je díky vitamínu B také výborná proti oparům.


4.8118x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Česnek oloupeme a rozdrtíme. V hlubší pánvi rozpustíme čtvrtku másla nebo sádla a vsypeme cibuli, osolíme a osmažíme dorůžova. Kdo má rád uzeniny, může na cibuli osmažit hrubě nastrouhaný měkký salám a potom přidat droždí. Do pánve rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit, mícháme a smažíme, až začne měnit barvu a trošku se srážet. Okořeníme drceným česnekem, kmínem, čerstvě mletým pepřem a mletou paprikou (sladkou i ostrou). Nakonec vmícháme vejce, ale počet vejcí záleží na počtu strávníků. Nakonec drožďovou pomazánku podle chuti osolíme. Slezská drožďová pomazánka se může jíst horká s čerstvým chlebem, posypaná nasekanou pažitkou nebo řeřichou a ozdobená kolečky rajčat a papriky. Pomazánka je výborná i za studena s čerstvým pečivem nebo rozpečenou bagetou. V uzavřené skleničce nebo misce s víčkem můžeme pomazánku uchovávat i několik dní v chladničce
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slezská drožďová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena