Slepičí žgvacet

Istrijská slepička v rajské omáčce provoněné bazalkou a majoránkou.


2.9711x
35 min

Postup přípravy

Slepici nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ke slepici, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Slepičí žgvacet dusíme, až vysmahne tekutina. Pak směs zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Přidáme majoránku a bazalku, přilijeme víno a slepičí žgvacet dodusíme na mírném ohni doměkka.

Slepičí žgvacet podáváme s těstovinami.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí žgvacet

Zpět na recept