Slepičí žgvacet

Istrijská slepička v rajské omáčce provoněné bazalkou a majoránkou.


2.9711x
35 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1.5 dlolej
sůl
majoránka
2-3 kscibule
3 ksrajče
bazalka
1 kgslepice
1 dlbílé víno
hladká mouka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slepici nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme ke slepici, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Slepičí žgvacet dusíme, až vysmahne tekutina. Pak směs zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Přidáme majoránku a bazalku, přilijeme víno a slepičí žgvacet dodusíme na mírném ohni doměkka.

Slepičí žgvacet podáváme s těstovinami.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí žgvacet

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Istrijská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena