Slepičí polévka s petrželovým svítkem

Polévka, která zahřeje na těle i na duši.


3.268x
60 min

Postup přípravy

Slepici očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme 1,5 l vody. Přidáme bujon a vaříme do změknutí.

Z mouky, vejce, mléka, soli a nasekané petrželové natě si připravíme těsto, které necháme 30 minut odležet.

Rozehřejeme pánev, potřeme ji máslem a z těsta upečeme tenkou omeletu, kterou pevně svineme a nakrájíme na tenká kolečka.

Vývar scedíme, maso obereme, drobně pokrájíme a spolu s tence pokrájenou zeleninou vrátíme do vývaru a vaříme ještě asi 5 - 7 minut, dokud mrkev nezměkne.

Polévku servírujeme ozdobenou spirálkami svítku a můžeme posypat nasekanou zelenou petrželkou.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí polévka s petrželovým svítkem

Zpět na recept