Slepice vařená v tlakovém hrnci

Kdo má rád slepici, má tady recept na pochoutku.


2.8992x
75 min

Postup přípravy

Dobře očištěnou slepici necháme v celku nebo ji rozdělíme na půlku či čtvrtky. Slepici vložíme do tlakového hrnce s horkou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, česnek a houby. Hrnec uzavřeme víkem. Na mírném ohni vaříme slepici asi 40 minut. Mezitím připravíme zeleninu. Dobře ji očistíme a ke slepici ji dáváme v celku. Po ochlazení nebo vypuštění páry hrnec otevřeme Zkusíme, jak je slepice měkká a doplníme zeleninou, hrnec uzavřeme a vaříme doměkka. Vývar ze slepice scedíme a zavaříme nudle, játrové knedlíčky, noky, kapání a podobně. Přidáme i zeleninu nakrájenou na kostičky. Maso ponechané v porcích nebo vykostěné podáváme s omáčkami, např. křenovou, koprovou, pažitkovou. Slepici můžeme připravit také na paprice.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice vařená v tlakovém hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena