Slepice s kořenovou zeleninou na víně

Recept na porce slepice nebo většího kuřete dušené na kořenové zelenině.


4.08x
75 min

Postup přípravy

Slepici nebo větší kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.

Maso vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme. Vsypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a pod pokličkou maso dusíme, podle potřeby podléváme vodou.

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu, omáčku ochutíme trochou rajčatového protlaku a ještě chvíli povaříme, dokud není maso dostatečně měkké. Nakonec ke slepici na víně přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petrželku.

Slepici s kořenovou zeleninou na víně podáváme s opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice s kořenovou zeleninou na víně

Zpět na recept