Slepice s kořenovou zeleninou na víně

Recept na porce slepice nebo většího kuřete dušené na kořenové zelenině.


4.08x
75 min

Ingredience

100 gslanina
2 lžíceolej
1 kscibule
0.3 ksceler
2-3 ksmrkev
2 kspetržel
2 lžícerajčatový protlak
1 ksslepice
1 lžícekoření divočina
140 mlčervené víno

podle chuti

sůl
petrželka
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Slepici nebo větší kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme.

Maso vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a lehce rozškvaříme. Vsypeme nakrájenou cibuli, zpěníme, maso vrátíme, podlijeme trochou vody a vínem a pod pokličkou maso dusíme, podle potřeby podléváme vodou.

V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu, omáčku ochutíme trochou rajčatového protlaku a ještě chvíli povaříme, dokud není maso dostatečně měkké. Nakonec ke slepici na víně přidáme nadrobno nasekanou čerstvou petrželku.

Slepici s kořenovou zeleninou na víně podáváme s opečenými bramborami, bramborovou kaší nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice s kořenovou zeleninou na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena