Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou

Slepičí polévka se zeleninou.


2.9923x
75 min

Postup přípravy

Slepici rozkrájíme, nalijeme na ni vodu, osolíme a dáme ji vařit.

Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, zeleninu a cibuli.

Když je slepice napůl vařená, přidáme k ní zeleninu. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a rozvaříme ji. Jíšku přilijeme ke slepici v polévce, přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku, necháme povařit a okyselíme. Obdobně můžeme připravit i vepřové maso, králíka, mladé hovězí.

Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou je podává teplá.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou

Zpět na recept