Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou

Slepičí polévka se zeleninou.


2.9923x
75 min

Ingredience

sůl
ocet
petrželka
500 gbrambory
majoránka
1 kscibule
1 ksceler
2 lžícesádlo
1.5 lvoda
2 ksmrkev
2 kspetržel
1 kgslepice
bobkový list

Postup přípravy

Slepici rozkrájíme, nalijeme na ni vodu, osolíme a dáme ji vařit.

Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, zeleninu a cibuli.

Když je slepice napůl vařená, přidáme k ní zeleninu. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku, usmažíme světlou jíšku a rozvaříme ji. Jíšku přilijeme ke slepici v polévce, přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku, necháme povařit a okyselíme. Obdobně můžeme připravit i vepřové maso, králíka, mladé hovězí.

Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou je podává teplá.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice v polévce s brambory a kořenovou zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena