Slepice dušená spolu s protlakem, paprikami a rajčaty. Bude lepší, když rajčata oloupete.
Hodnocení
3.0
/ 5 (603x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
- -
sůl
2 ks
rajčata
1 ks
cibule
- -
sádlo
- -
hladká mouka
- -
mletý pepř
1 ks
slepice
20 g
rajčatový protlak
100 g
paprika červená
Postup přípravy
Slepici naporcujeme, osolíme, opepříme. Na sádle podusíme cibuli na plátky, přidáme slepici a opečeme ji z obou stran. Přidáme protlak, mírně zalijeme vodou, potom slepici vložíme do trouby a pod poklicí dusíme doměkka. Po hodině porce vyjmeme, přidáme pokrájené papriky a rajčata a teplou vodu, vše rozmícháme, vložíme zpět slepici a dusíme pod poklicí. Podáváme s brambory nebo rýží.