Šlejšky s mákem

Šišky z vařených brambor posypané mákem jsou moc dobré. Recept uvítají nejen děti.


5.07x
30 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 ksvejce
200 ghrubá mouka
350 gbrambory vařené ve slupce

podle chuti

cukr
mletý mák

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme. Brambory pomačkáme nebo nastrouháme. Přidáme mouku, vejce a sůl. Vypracujeme těsto, ze kterého uválíme velký váleček a z něj odkrajujeme kousky - malé válečky.

Bramborové šlejšky házíme do vroucí vody a vaříme 5 - 10 minut podle velikosti. Uvařené šlejšky opatrně vyndáme.

Šlejšky na talíři posypeme mletým mákem a cukrem, ale dobré jsou i s opečenou strouhankou a cukrem, někomu budou chutnat s kakaem. Šlejšky můžeme připravit i na slaný způsob s cibulkou a zelím.
user-icon

autor vlčice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlejšky s mákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena