Šlehačková kakaová roláda

Šlehačková roláda, jak jí dělá moje sestra a já se po ní míním utlouct.


4.6121x
60 min
10×

Postup přípravy

Žloutky si ušleháme zvlášť s cukrem. Pak přidáme kakao, 1/2 prášku do
pečiva pro ty, co si tolik nevěří, že ji zvládnou vyšlehat bez prášku.

V druhé misce si ušleháme sníh z bílků a ten pak musíme opatrně a pomalu přimíchávat po troškách do směsi žloutků, cukru a kakaa.

Těsto na šlehačkovou roládu rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír, dáme na plech a pečeme asi při 180 °C.

Šlehačkovou kakaovou roládu plníme ušlehanou šlehačkou, klidně pařížskou.
Šlehačkovou kakaovou roládu necháme ztuhnout a můžeme krájet.
user-icon

autor Kejttty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačková kakaová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká