Slavnostní listový závin

Recept na chutný slaný závin z listového těsta, který se skvěle hodí k vínu.


4.928x
60 min
3×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Potřeme rajčatovým pyré se zeleninou a posypeme sušeným oreganem nebo kořením na pizzu. Podle chuti můžeme posypat nadrobno nakrájenou jarní cibulí či pórkem.

Sterilovanou kapii necháme okapat, parmazán nahrubo nastrouháme.

Na připravený plát střídavě poklademe šunku a slaninu, přidáme proužky sterilované kapie a nakonec zasypeme nastrouhaným parmazánem. Opatrně svineme do závinu.

Slavnostní listový závin přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

Slavnostní listový závin necháme trochu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Je to ideální chuťovka k vínu či pivu nejen při silvestrovských oslavách.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slavnostní listový závin

Zpět na recept