Slaná žemlbába

Jednoduchý, rychlý a levný recept na teplou večeři.


4.715x
45 min

Ingredience

7 ksvejce
1 ksveka
40 dkgeidam
16 plátkůgothajský salám
0.5 ksžlutá paprika
10 kscherry rajčátka

podle chuti

kečup
grilovací česnekové koření

Postup přípravy

Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky.

Dno pekáčku poklademe kolečky gothajského salámu. Poté dáme plátky veky, které z vrchní strany pomažeme kečupem, posypeme nakrájenou paprikou a zasypeme sýrem. Nakonec první vrstvu zalijeme třemi rozmíchanými vajíčky smíchanými s grilovacím česnekovým kořením. Postup opakujeme ještě jednou, akorát místo papriky použijeme cherry rajčátka.

Slanou žemlbábu pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne.

Slaná žemlbába se hodí na večeři.
user-icon

autor PavlaH


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaná žemlbába

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.