Vaření.czReceptySlaná srdíčka z listového těsta

Slaná srdíčka z listového těsta

Velmi jednoduchý recept na výbornou slanou pochoutku, která se hodí jako malé občerstvení. Pro hezčí vzhled používáme vykrajovátka, lze však těsto pouze nakrájet na čtverečky a příprava je pak dvakrát rychlejší.


4.47x
60 min

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme dva co největší pláty stejných rozměrů. Čím větší pláty, tím více srdíček budeme mít. Jeden plát dáme stranou. Salám a sýr nastrouháme (doporučuji turistický nářez a goudu), pro jednodušší pozdější manipulaci raději na jemno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli osmažíme, množství záleží na každém individuálně podle chuti a hned můžeme zamíchat nastrouhaný salám a sklenici kečupu, opět pouze odhadem - záleží i na množství salámu, pokud dáme méně, srdíčka budou sušší. Směs rozetřeme na spodní plát rovnoměrně i do krajů. Zakryjeme druhým plátem a ten můžeme lehce potřít kečupem pro barvu. Jako poslední posypeme sýrem po celé ploše a můžeme začít vykrajovat. Slaná srdíčka pečeme na 180 °C minimálně 20 minut, záleží na velikosti kousků. Slaná srdíčka z listového těsta podáváme jak za studena, tak i ohřátá jako malou svačinu. Další varianty - vegetariánská bez salámu, na sladko těsto potřeme nutellou a na slano se špenátem. Případně nepokládáme druhý plát přes, ale uděláme druhou várku s dvojnásobným množstvím ingrediencí, tedy pláty máme dva a každý je potřený směsí cibulky, kečupu, salámu a posypaný sýrem. Dále postupujeme stejně s možnou kratší dobou pečení.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaná srdíčka z listového těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena