Domácí cibulový chléb z kynutého těsta

Tomuto chlebu můžeme jednoduše říkat také slaná bábovka. Pokud hledáte recept na tradiční chléb, musíte hledat dál.


3.04x
75 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme jednu dávku základního kynutého těsta například podle našehe receptu na zázračné kynuté těsto.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Směs dochutíme solí, pepřem, a ještě vlažnou ji vmícháme do kynutého těsta.

Z těsta vytvoříme bochánek, který vložíme do vysypané chlebové formy. Formu i s těstem vložíme na noc do ledničky vykynout.

Cibulový chléb pečeme v předehřáté troube na 180 °C asi 50 minut. Tento slaný moučník je vhodný jako příloha k nakládané zelenině nebo uzeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí cibulový chléb z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Černohorská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena