Sladkokyselé okurky

Znáte k uzenému a bramborové kaši lepší přílohu, než nakládané okurky?


3.074x
45 min
1×

Ingredience

2 kscibule
4 snítkykopr
1 ksmrkev
2 listybobkový list
8 kuličeknové koření
2 lžičkyhořčičné semínko
12 kuličekcelý černý pepř
2.5 kgokurky nakládačky

nálev

35 gcukr
14 gsůl
125 mlocet
500 mlvoda
7 ksumělé sladidlo (tabletka)

Postup přípravy

Okurky propláchneme a asi 3 hodiny necháme namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale velmi opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat.

Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř, nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a pokrájíme také na kolečka.

Na nálev svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, umělé sladidlo, promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, cibulí a mrkví. Nakonec přidáme do každé sklenice půl bobkového listu a zalijeme horkým nálevem.

Uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme sladkokyselé okurky 20 minut. Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém, chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselé okurky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.