Okurky propláchneme a asi 3 hodiny necháme namočené ve studené vodě. Pak je důkladně, ale velmi opatrně očistíme jemným kartáčkem, abychom neporušili slupky a ještě jednou propláchneme. Necháme okapat.
Sklenice a víčka umyjeme a opláchneme. Do sklenic rozdělíme pepř, nové koření a hořčičné semínko. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a pokrájíme také na kolečka.
Na nálev svaříme vodu, ocet, sůl, cukr, umělé sladidlo, promícháme a sejmeme z plotýnky. Okurky napěchujeme do sklenic, proložíme koprem, cibulí a mrkví. Nakonec přidáme do každé sklenice půl bobkového listu a zalijeme horkým nálevem.
Uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme sladkokyselé okurky 20 minut. Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém, chladném místě.