Skvělý hovězí guláš

Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.


4.3249x
45 min
23×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžičkamajoránka
3 kscibule
1 kostkamasox
1 lžičkadrcený kmín
750 ghovězí přední
1 lžičkamletá sladká paprika
4 lžícesádlo na smažení
1 lžičkamletá pálivá paprika

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka. Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Jako

Jak připravit dokonalý guláš

Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.

Jak

user-icon

autor Kačák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělý hovězí guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena