Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.
5 stroužků | česnek |
1 lžička | majoránka |
3 ks | cibule |
1 kostka | Masox |
1 lžička | drcený kmín |
750 g | maso hovězí přední |
1 lžička | mletá sladká paprika |
4 lžíce | sádlo na smažení |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku. Přibližně za 30 minut máme maso měkké. Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka. Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
autor Kačák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena