Skvělý hovězí guláš

Chlapi tento gulášek ocení, jen ho zkuste.


4.3249x
45 min
23×

Postup přípravy

Na rozpuštěném sádle v papiňáku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a půl minutky osmahneme. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud se nezatáhne. Když pronikavě voní a pouští šťávu, osolíme a opepříme jej, přidáme kmín. Základ podlijeme vodou, důkladně promícháme a dusíme v papiňáku.
Přibližně za 30 minut máme maso měkké.

Přidáme vroucí vodu s rozpuštěným masoxem a dále povaříme již odkryté. Do vařícího se guláše přidáme předem přichystanou jíšku. Přidáme lisovaný česnek a majoránku.

Hovězí guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Guláš můžeme ozdobit jemně krájenou cibulkou na kolečka.

Celkové množství podle tohoto receptu uspokojí i větší rodinu, uvaříme až 2,5 l guláše.
user-icon

autor Kačák


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělý hovězí guláš

Zpět na recept