Nejlepší, co jsem kdy jedla. Dělám dvojitou dávku.
1 kostka | cukr |
2 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
1 hrnek | mléko |
3 hrnky | polohrubá mouka |
1 lžíce | sušené droždí |
na ozdobu | |
---|---|
kmín | |
mák | |
hrubá sůl | |
na potření | |
bílek |
Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. V míse ho smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme změklé máslo a sůl. Těsto pořádně propracujeme, můžeme i rukou. Uděláme z těsta kouli a necháme ji v teple přikrytou vykynout. Já nechávám kynout 2 hodiny. Pak z těsta udeláme tenčí válečky a spleteme housky. Nebo můžeme uválet trojúhelníky a udělat rohlíky. Potřeme zbylým bílkem, dochutíme podle chuti solí, mákem nebo kmínem. Domácí housky položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C zhruba 13 - 15 minut. Domácí housky podle tohoto receptu jsou opravdu skvělé, lepší jsem nejedla!
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
autor Míšina Kuchařka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.