Skvělé domácí housky

Nejlepší, co jsem kdy jedla. Dělám dvojitou dávku.


4.6109x
60 min
16×

Postup přípravy

Z kvasnic, cukru a mléka připravíme kvásek. V míse ho smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme změklé máslo a sůl. Těsto pořádně propracujeme, můžeme i rukou. Uděláme z těsta kouli a necháme ji v teple přikrytou vykynout. Já nechávám kynout 2 hodiny. Pak z těsta udeláme tenčí válečky a spleteme housky. Nebo můžeme uválet trojúhelníky a udělat rohlíky. Potřeme zbylým bílkem, dochutíme podle chuti solí, mákem nebo kmínem. Domácí housky položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C zhruba 13 - 15 minut. Domácí housky podle tohoto receptu jsou opravdu skvělé, lepší jsem nejedla!


Další podařené recepty na domácí pečivo 


Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty


Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.


Skvělé


Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo


Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?


Když


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělé domácí housky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká