Skvělá maminčina svíčková

Rychlá svíčková s kondenzovaným mlékem, která chutná skvěle!


3.030x
120 min
3×

Postup přípravy

Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso.

Mezitím, když se vaří maso, si vezmeme mrkev a celer, očistíme a nastrouháme najemno, dvě menší cibule si nakrájíme najemno, vezmeme si větší pánev a rozehřejeme olej. Zpěníme cibuli a přidáme mrkev, celer, bobkový list, nové koření a celý pepř, necháme ztmavnout. Čím tmavší, tím lépe, omáčka bude krásně tmavá, proto se nebojte připálit.

Vyjmeme vařené maso a nakrájíme na plátky, necháme stranou, do vývaru vložíme zeleninu, vezmeme ponorný mixér a rozmixujeme. Přidáme celé balení kondenzovaného mléka (Tatra) a zahustíme světlou jíškou. Svíčkovou omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou (může být také ocet) a dále nevaříme.

Ohřejeme maso a maminčinu svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu a lžičkou zavařených brusinek.
user-icon

autor Monča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělá maminčina svíčková

Zpět na recept