Vaření.czReceptySkvělá maminčina svíčková

Skvělá maminčina svíčková

Rychlá svíčková s kondenzovaným mlékem, která chutná skvěle!


3.030x
120 min
3×

Ingredience

2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
2 ksmenší cibule
1 ksmalý celer
1 kghovězí svíčková
1 konzervakondenzované mléko
5 kuličekcelý černý pepř
2 ksvětší mrkev

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
citron

na ozdobu

citron
brusinkový kompot

Postup přípravy

Nejprve si vezmeme větší hrnec s vodou, osolíme a dáme vařit maso. Mezitím, když se vaří maso, si vezmeme mrkev a celer, očistíme a nastrouháme najemno, dvě menší cibule si nakrájíme najemno, vezmeme si větší pánev a rozehřejeme olej. Zpěníme cibuli a přidáme mrkev, celer, bobkový list, nové koření a celý pepř, necháme ztmavnout. Čím tmavší, tím lépe, omáčka bude krásně tmavá, proto se nebojte připálit. Vyjmeme vařené maso a nakrájíme na plátky, necháme stranou, do vývaru vložíme zeleninu, vezmeme ponorný mixér a rozmixujeme. Přidáme celé balení kondenzovaného mléka (Tatra) a zahustíme světlou jíškou. Svíčkovou omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou (může být také ocet) a dále nevaříme. Ohřejeme maso a maminčinu svíčkovou omáčku podáváme s houskovými knedlíky, ozdobíme plátkem citronu a lžičkou zavařených brusinek.
user-icon

autor Monča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělá maminčina svíčková

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena